Microsoft 365 in jouw apotheek. Download het e-book >

Ontdek jouw moderne zorgwerkplek

Apotheek en IT

De farmaceutische zorg is volop in beweging. De marges worden kleiner, personeel is niet te vinden en zodoende bundelen steeds meer apotheken hun krachten in onderlinge samenwerkingen. Daarbovenop heeft de patiënt almaar hogere verwachtingen van jou als apotheker. Ze willen online kunnen bestellen en medicijnen razendsnel aan huis geleverd krijgen. Tegelijk – het lijkt wel een contradictie – hebben patiënten wel degelijk behoefte aan persoonlijke aandacht. Hoe organiseer je dat?

Verbeteren op vele fronten
De uitdagingen stapelen zich voor je op. Want je wil ook het werk met aangesloten apotheken stroomlijnen en optimaal profiteren van de samenwerking. Je wil het logistieke proces van thuisbezorgen zo strak mogelijk organiseren, zodat je online apotheken de baas blijft. En te midden van alle drukte, personeelstekorten en veranderprocessen wil je het werk in je apotheek stroomlijnen, zodat je weer tijd krijgt om cliënten aan de balie persoonlijke aandacht te schenken. IT helpt je er allemaal bij.

Kansen benutten
Vandaag de dag is allerlei slimme IT voorhanden die ook uitermate geschikt is voor apotheken. Zodat de afstemming tussen balie en backoffice sneller verloopt, er minder tijd verloren gaat met wachten op elkaar en je bijvoorbeeld ook vanuit huis werk kunt verzetten. Alle IT-oplossingen die wij aanbieden voldoen stuk voor stuk aan de strenge veiligheidseisen van de NEN7510 en Autoriteit Persoonsgegevens. Dus kijk gerust eens rond. Kunnen we je ergens mee helpen?

Wil je onze expertise optimaal benutten? Neem contact op met onze experts, we denken graag met je mee.

We werken voor 100+ apothekers en huisartsen:

 • Service Apotheek
 • Apotheek Pendrecht

 

Bekijk alle cases >

“Arcus IT kent de specifieke programma’s die in onze branche veel gebruikt worden. Zij snappen tegen welke problemen we aanlopen, ze denken mee en hebben zaken sneller voor elkaar.”

 

 

Service Apotheek

Waarmee kunnen we je helpen?
 • IT voor je werkplek

  Word je hele apotheek optimaal ondersteund door IT? Of kan het slimmer? Wij hebben een compleet IT-pakket klaarliggen voor de moderne apotheekwerkplek.
 • Efficiënt werken

  Elke minuut die je wint, kun je besteden aan patiënten. Je werkt efficiënter met de juiste IT, bijvoorbeeld met Microsoft 365. Wij helpen je die voordelen te ontsluiten.
 • Internet

  Een razendsnelle en vooral veilige verbinding met de buitenwereld: dat is ons zorgnetwerk. Nictiz-gecertificeerd, NEN7510, volledig versleuteld en centraal beheerd.
 • Bereikbaarheid

  De hedendaagse patiënt heeft hoge verwachtingen van jou als apotheker. Zorg dat hij online veel zaken zelf kan regelen en reken af met wachtrijen.
 • Security

  Als apotheker wil je er niet mee bezig zijn, maar het moet wel kloppen: security. Onze experts zorgen voor solide beveiliging, waarmee je voldoet aan wet- en regelgeving.
 • Back-up & herstel

  De wet verlangt dat je als apotheker altijd continuïteit biedt, ook bij eventueel dataverlies. Met een back-up ben je voorbereid op een cyberaanval of een servercrash.
 • Beheer & support

  Niets is zo storend als haperende ICT en dat komt altijd ongelegen. Of het nu je internet is, telefonie of een programma: onze service-medewerkers staan altijd voor je klaar.
 • Training & adoptie

  IT levert pas echt wat op als jouw collega's er goed mee overweg kunnen. Met de juiste training en adoptietrajecten maken we iedereen vaardig en enthousiast.
Hoe kunnen we je inspireren?Jouw routekaart naar de moderne zorgwerkplek?

Laten we samen een concreet plan van aanpak maken!