8 patiëntverwachtingen die je als moderne huisarts écht moet waarmaken. Download het e-book >

Ontdek jouw moderne zorgwerkplek

Huisarts en IT

De huisartsenzorg staat onder druk. Je krijgt almaar extra taken, wet- en regelgeving worden verder aangescherpt en personeel is nergens te vinden. Een mogelijke uitweg is de slimme inzet van IT, daarmee kun je tijd besparen. Maar welke IT dan precies? Hoe zorg je ervoor dat je keuzes van vandaag nog lang waardevol blijven? En hoe kun je de beloftes op papier omzetten in daadwerkelijke (tijd)winst op de werkvloer? Met onze ruime ervaring als IT-leverancier voor huisartsen helpen we je graag verder.

Kwaliteit van zorg
Naast de medische vragen waarvoor je patiënten je raadplegen, heb je vandaag de dag ook te maken met hoge verwachtingen. Want patiënten hebben geen geduld meer voor een telefonische wachtrij, ze verlangen een e-consult of willen online zelf een afspraak inplannen die past bij hun eigen drukke agenda. De aan- of afwezigheid van dergelijke zaken heeft invloed op hun gevoel van service. En zelfs op hun beleving van de kwaliteit van zorg. Hoe je dat organiseert? Met de juiste IT.

Slimme IT benutten
Vandaag de dag is allerlei slimme IT voorhanden die ook uitermate geschikt is voor huisartsenpraktijken. Zodat de afstemming tussen assistent en spreekkamer sneller verloopt, er minder tijd verloren gaat met wachten op elkaar en je bijvoorbeeld ook vanuit huis werk kunt verzetten. Alle IT-oplossingen die wij aanbieden voldoen stuk voor stuk aan de strenge veiligheidseisen van de NEN7510 en Autoriteit Persoonsgegevens. Dus kijk gerust eens rond. Kunnen we je ergens mee helpen?

Wil je onze expertise optimaal benutten? Neem contact op met onze experts, we denken graag met je mee.

We werken voor 100+ huisartsen:

 • Huisartsenpraktijk Soesterkwartier
 • Huisartsenpraktijk De Pelgrim
 • Huisartsenpraktijk Laila
 • Huisartsenpraktijk Kloosterpad

 

Bekijk alle cases >

“Iedereen in ons gezondheidscentrum maakt nu gebruik van dezelfde zorgverbinding. Dat is efficiënt, volledig secure en de werkprocessen zijn onderling slim ingericht.”

 

 

Huisartsenpraktijk Laila

Waarmee kunnen we je helpen?
 • De moderne werkplek

  In de kern is IT een hulpmiddel om je werk te doen. Hoe zit dat bij jou: werkt alle IT onderling goed samen en word je optimaal ondersteund? Het kan vast slimmer!
 • Efficiënt werken

  Elke minuut die je wint, kun je besteden aan patiënten. Je werkt efficiënter met de juiste IT, bijvoorbeeld met Microsoft 365. Dan kun je thuiswerken of online samenwerken.
 • Internet

  Een snelle, stabiele en vooral veilige verbinding met de buitenwereld: dat is ons zorgnetwerk. Nictiz-gecertificeerd, NEN7510, volledig versleuteld en centraal beheerd.
 • Bereikbaarheid

  De hedendaagse patiënt heeft hoge verwachtingen van jou als huisarts. Zorg dat hij online veel zaken zelf kan regelen en reken af met wachtrijen. Hier is winst te behalen.
 • Security

  Als huisarts wil je er niet mee bezig zijn, maar het moet wel kloppen: security. Onze experts zorgen voor solide beveiliging, waarmee je voldoet aan wet- en regelgeving.
 • Back-up & herstel

  De wet verlangt dat je als huisarts altijd continuïteit biedt, ook bij eventueel dataverlies. Met een back-up ben je voorbereid op een cyberaanval of een servercrash.
 • Beheer & support

  Niets is zo storend als haperende ICT en dat komt altijd ongelegen. Of het nu je internet is, telefonie of een programma: onze service-medewerkers staan altijd voor je klaar.
 • Training & adoptie

  IT levert pas echt wat op als jouw collega's er goed mee overweg kunnen. Met de juiste training en adoptietrajecten maken we iedereen vaardig en enthousiast.
Wij werken samen met

Hoe kunnen we je inspireren?Jouw routekaart naar de moderne zorgwerkplek?

Laten we samen een concreet plan van aanpak maken!