Al je bestanden snel en veilig opgeslagen

Back-up en herstel

Kun je het je voorstellen dat je patiëntgegevens en andere waardevolle data niet meer bereikbaar zijn? Dat gebeurt bijvoorbeeld als er een server crasht, of als een crimineel je data onbruikbaar maakt. Die kans is weliswaar klein, maar het risico des te groter! Denk je dat het jou niet overkomt? Vergis je niet, tegenwoordig gaan online criminelen niet meer alleen op de grote organisaties af.

  • Altijd een reservekopie tot je beschikking
  • Continuïteit van je praktijk of apotheek gewaarborgd
  • Niet afhankelijk van brand, crash, menselijk falen of hackers
  • Helemaal veilig
  • NEN 7510
Zo werkt een back-up

Wij installeren software op je systeem die op regelmatige tijdstippen automatisch een kopie maakt van al je bestanden. Omdat het gevoelige medische gegevens betreft, worden alle gegevens binnen de muren van jouw apotheek of praktijk direct versleuteld – volstrekt onbegrijpelijk zonder de sleutel, en die is alleen in jouw bezit. Pas daarna gaan je data de back-up in.

Bewaar je data nu lokaal in je HIS of AIS? Dan slaan we de back-up bij voorkeur online op, op een compleet andere locatie dan waar je data zich nu bevindt. Bijvoorbeeld in ons eigen datacenter in Ede of we kiezen samen voor dataopslag via Microsoft Azure. En er is nog meer te kiezen. Zo kunnen we van elk bestand diverse historische versies opslaan, of alleen de laatste versie bewaren. Wat jij wilt.

NEN 7510

Volgens de wet moet je als zorgverlener alles in het werk stellen om eventueel dataverlies te voorkomen. Een back-up is daarbij onmisbaar. Gebeurt er iets met je servers op de praktijk, dan kun je altijd nog bij je data via de reservekopie op een andere locatie.


Back-up van Microsoft 365

Werk je met Microsoft 365? Dan ben je wellicht in de veronderstelling dat jij je back-up al goed geregeld hebt. Helaas, dat is niet zo. Microsoft doet er weliswaar alles aan om eventueel dataverlies te voorkomen, maar ze maakt géén back-up van jouw data. Daarvoor ben jij verantwoordelijk. Geen zorgen, wij hebben een uitstekende back-updienst voor je, speciaal voor al je Cloudbestanden en e-maildata in Microsoft 365.

Herstel

Laten we hopen dat het nooit nodig is, maar mocht je data kwijt zijn dan kun je rekenen op je back-up. Jij bewaart de unieke sleutel en alleen daarmee kun je de opgeslagen gegevens weer leesbaar maken. We adviseren je dat echter niet zelf te doen, het is geen gebruiksvriendelijk proces. Je bestanden zijn namelijk complex versleuteld en zo efficiënt mogelijk als datapakketjes opgeslagen. Daarom helpen onze experts je er graag mee. Of je nu enkele bestanden wilt herstellen of een volledige dataset wilt terugzetten: wij regelen het voor je.

Wat is de beste back-upoplossing voor jouw situatie? Ik geef je graag een aantal tips!

Habib Oubanabdellah
ICT-adviseur Eerstelijnszorg

Veelgestelde vragen over back-up & herstel

Microsoft host de infrastructuur voor Microsoft 365, maar jij bent als organisatie zélf verantwoordelijk voor het maken van een back-up van de gegevens in de Cloud. Microsoft biedt wel bewaar- en herstelmogelijkheden, maar deze zijn vaak niet voldoende voor een professionele organisatie.
Dat is afhankelijk van de hoeveelheid data die je wilt terugzetten. Als je via Arcus IT de back-up hebt geregeld, dan wordt dit met een paar drukken op de knop geregeld en heb je dezelfde dag nog alles terug.
Dat is afhankelijk van de afspraken die we maken. Dit kan dagelijks, wekelijks, maandelijks of zelfs jaarlijks.
De back-up wordt opgeslagen in een uiterst beveiligd datacenter. Mocht er toch iets gebeuren, dan hebben we de oorspronkelijke data om opnieuw te back-uppen naar een andere omgeving.