
Training & adoptie
In de apotheek of huisartsenpraktijk is het soms hard aanpoten. Om het werk de baas te blijven wil je optimaal presteren. En je krijgt meer gedaan als je medewerkers en IT samenwerken als één geoliede machine. Nieuwe IT kan onnodige handelingen uit je werkproces wegnemen, kan het werk sneller maken en je kosten besparen.
In de praktijk zien we echter dat sommige mensen onwillig zijn om nieuwe IT te gebruiken. Dat ze er hun eigen werkwijze op nahouden. Of continu vragen blijven stellen, terwijl ze zo langzamerhand wel moeten weten hoe het proces werkt.
De oorzaak van dit soort gedrag zit hem meestal in gebrek aan kennis en vaardigheid. Gelukkig zijn die uitstekend te ontwikkelen. Bijvoorbeeld met een specifieke training of met een uitgebreid adoptieprogramma die je medewerkers helpt nieuwe IT snel te omarmen.
- Trainen van werkplekvaardigheden
- Bewustwording rondom security
- Adoptie van nieuwe ICT
- Verhoogde productiviteit en veiligheid
Productiviteit
Als alle medewerkers in je apotheek of praktijk de weg kennen in alle IT-functionaliteiten die hun werkplek biedt, wordt er simpelweg meer werk verzet. Dat geeft energie, bijvoorbeeld bij je assistenten die door hu taken heen vliegen. Ook is er minder frustratie, gaat er minder fout en worden er direct minder vragen gesteld aan de IT-dienstverlener, wat flink in de kosten scheelt. De crux? Die zit hem in IT-kennis en vaardigheid. Wij leren je medewerkers tips & tricks en alles wat ze nog meer moeten weten. Met training, coaching en meer.
“Ons internet is veilig en tegelijk supersnel. De schermen laden acuut in, waardoor medewerkers in vliegende vaart en vol energie doorwerken.”
Service Apotheek Pendrecht Lees de case ›
Adoptie
Wil je nieuwe IT implementeren in je praktijk of apotheek? Vaak levert dat je medewerkers nieuwe mogelijkheden op, zoals thuiswerken of online samenwerken. Met een adoptietraject vergroot je de kans dat ze de nieuwe IT snel omarmen. Het betekent vooral dat je – of eigenlijk wij – medewerkers al heel vroeg bij de nieuwe IT betrekt, nog voordat de inrichting ervan start. Samen met hen bekijken we hoe het nieuwe programma of werkplek hun werkprocessen kan verbeteren. En we kijken welke ondersteuning ze nodig hebben. Die kennis gebruik je bij de implementatie, waarna de kans groot is dat medewerkers de nieuwe werkwijze meteen omarmen. En er een succes van maken.


Security Awareness
Onder druk maken mensen soms minder veilige keuzes. Tijdens het spitsuur in de huisartsenpraktijk vergeten assistenten nog weleens het scherm te vergrendelen voor ze hun werkplek verlaten. Of je bent minder kritisch op een e-mailtje en klikt er zomaar op. Bewustwording is de sleutel, ook – of misschien wel juist – op dat soort momenten. We hebben een compleet security awareness-programma bestaande uit verschillende fases. Zo stellen we eerst de phishinggevoeligheid van de organisatie vast, en kijken we hoe er wordt omgegaan met gevoelige data. Daarna werken we gericht aan verbetering via training.
Veelgestelde vragen over training & adoptie
