Slim (samen)werken met Microsoft 365

Efficiënt werken

Met elke minuut die je bespaart, kun je betere zorg verlenen aan je patiënt. En dat is nodig: huisartsen hebben te veel taken, apothekers staan onder druk, de patiënt verwacht steeds meer van je en overal is personeelstekort. De oplossing? Efficiënter werken. Goed nieuws: op dat vlak kan er gelukkig veel!

Een snelle stap naar slimmer werken is Microsoft 365. Daarmee kun je ook vanaf thuis of andere locaties bij je bestanden. Je kunt online samenwerken. En heb je een vraag aan een collega? Dan hoef je niet langs te lopen en hopen dat je collega tijd heeft, maar stuur je een chatbericht via Teams. Dat scheelt tijd en je onderbreekt zijn werk niet. Zo zijn er allerlei mogelijkheden om efficiënter te werken.

  • Op elke locatie werken
  • Online samenwerken en documenten delen
  • Alle Microsoft apps
  • Flexibel contract, op- en afschalen
  • Altijd up-to date, actueel beveiligd

Wat is Microsoft 365?

Microsoft 365 is de nieuwe naam van het complete pakket oplossingen dat Microsoft biedt om efficiënt te werken. In het verleden heette dit Office 365 en daarvoor Microsoft Office. Microsoft 365 staat volledig in de Cloud en neem je af via een abonnement. Het is continu up-to-date, actueel beveiligd en je beschikt altijd over de nieuwste features. Naast Word, PowerPoint en Excel krijg je ook toegang tot de andere applicaties van Microsoft 365. Dat zijn bijvoorbeeld Teams, SharePoint, OneNote en Outlook. En de opslag van je data in OneDrive. Het zit er allemaal bij.

“Nu we in de Cloud zitten kunnen we vanaf elke locatie bij onze documenten en systemen. De aangesloten huisartsen vergaderen op afstand via Teams en tijdens de meeting kunnen we gewoon in de juiste mappen via SharePoint. Dat werkt prettig.”

 

Huisartenpraktijk Soesterkwartier   Lees de case

In de Cloud is je software altijd up-to-date

De eerste winst: je hoeft geen softwarepakketten meer te beheren. Dat scheelt tijd en risico, want vaak is er sprake van achterstallig beheer waardoor je systeem kwetsbaarder wordt voor invallen van buitenaf. Met Microsoft 365 ben je daarvan af. Ook hoef je nooit meer je werk te onderbreken om een nieuw pakket te installeren. Met Microsoft 365 beschik je altijd over de laatste versie van de applicaties en met alle nieuwe features.

Flexibel en efficiënt werken

Heb je meer opslagruimte nodig? Dan schaal je simpel op. Wil je juist wat minder? Dan kun je direct al kosten besparen. En omdat alles in de Cloud staat, kun je ook vanuit andere locaties werken, bijvoorbeeld thuis. Wanneer je met aangesloten leden samenwerkt in een koepel of zorggroep, kun je makkelijk onderling documenten uitwisselen en online samenwerken. Al met al een enorme winst in efficiëntie.

Advies over Microsoft 365 in jouw organisatie?

Habib Oubanabdellah
ICT-adviseur Eerstelijnszorg

Veelgestelde vragen over Microsoft 365

Microsoft 365 is de nieuwe naam van Office 365. Binnen je Microsoft 365-abonnement maak je wel gebruik van Office-apps, zoals Outlook, Word en Excel.
Als organisatie heb je de keuze uit Business Premium of Business Enterprise. Heb je meer dan 300 gebruikers? Dan kun je uitsluitend voor Enterprise kiezen. Minder gebruikers? Dan kun je de keuze maken uit beide pakketten, waarbij Enterprise meer mogelijkheden biedt op onder het meer gebied van security. De keuze voor het pakket hangt af van je totale ICT-strategie.
Teams vervangt bijvoorbeeld oplossingen zoals Skype, WhatsApp of Slack, terwijl Sharepoint programma's als Dropbox overbodig maakt. Je e-mail komt binnen via Outlook in plaats van bijvoorbeeld Gmail en OneNote vervangt je notitieblok. Alles apps zijn geïntegreerd en dat scheelt een hoop dubbel werk!
Dat gebeurt gelukkig niet vaak, het bedrijf belooft een uptime van 99,99%. Mocht er toch iets gebeuren, dan kun je ervan uitgaan dat er direct actie wordt ondernomen en je binnen no time weer aan de slag kunt.
In juridische termen is Microsoft de dataverwerker en is jouw organisatie de data-eigenaar.
Je data staat opgeslagen in een datacenter van Microsoft, op het Azure-platform.